Pres Kaynak Folyo Bara

PRES KAYNAKLI BAKIR FOLYO BAĞLANTI ELEMANLARI  

Özel bir kaynak yönetimidir.   Yapıları itibariyle bükülme ve merkezi bozulmaların olduğu azami kuvvetlere karşı dayanıklıdırlar. Özellikle U veya S şeklinde imal edilen pres kaynak folyo baralar, makinelerin içindeki iki yönlü hareketleri rahatlıkla yerine getirebilir.

Bu bağlantı elemanları yeterli kesiti elde etmek amacı ile kalınlıkları 0.10 mm ile 0.30 mm arasında değişen Cu-HCP şeritlerden (folyolardan, yapraklardan) yeteri kesit kadarının üst üste konulmuş herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan uçlarının istenilen kontak alanını elde etmek için pres altında birbirlerine kaynatılması ile imal edilir. Bu özel kaynak işlemi yüksek basınç ve ısı altında gerçekleştirilir. Pres kaynaklı esnek bağlantı elemanları ile yüksek voltajdaki elektrik iletiminde oluşabilecek direnç kaybı maksimum düzeyde azaltılır. Kontak alanları, elektroliz veya sıcak daldırma ile kolay kaplanabileceği gibi, istenilen mikronda gümüş ile de kaplanabilir.

KULLANIM ALANLARI

BUS – BAR Sistemlerinde
Jeneratörlerde
Trafo / Bara – Buşing Bağlantılarında
Yüksek Gerilim Yük Ayırıcılarında
Toprak Ayırıcılarında isteğe bağlı Şase Kablosu olarak
Yüksek Gerilim Güç Kesicilerinde
Pano Bağlantılarında
Yüksek Isı ve Darbeye Maruz Kalan Uygulamalarda

PRES KAYNAKLI FOLYO BARALAR

Pres kaynaklı folyo baralar özel bir kaynak yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Folyo kalınlıkları yaklaşık olarak 0.10mm-0.50mm ölçümlerinde üretilmektedir. Pres kaynaklı folyo baralar yapılarından dolayı dayanıklı ve serttirler. Bükülmelere karşı oldukça dirençli özelliklere sahiptirler. İmalat yöntemi genellikle pres kaynak olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra özellikle belirtilmesi gerekir ki pres kaynaklı folyo baralar U ya da S şeklinde imal edilmektedirler. Kontak alanları kaplama aşamasında istenilen mikron kalınlığında kalay, nikel veya gümüş ile kolaylıkla kaplanabilir.

Hem esnek hem de dayanıklı özellik gösteren pres kaynaklı folyo baralar özel bir kaynak işleminden geçerek üretilmektedir. Özel kaynak işleminde üst üste konulan yapraklar ve folyolar herhangi bir katkı maddesi ilave edilmeden direkt olarak pres altında birbirlerine temaslı bir şekilde kaynatılmaktadır. Bu kaynak işleminin ısı ve yüksek basınç altında gerçekleştirilmesi dikkat edilmesi gereken en önemli kurallardan biridir. Dayanıklı ve sağlam yapılarından dolayı yüksek voltajlı alanlarda bile kolaylıkla kullanılabilir özelliğe sahiptir.

Pres kaynaklı folyo baralar oldukça iyi iletkenlik gösteren ürünlerdir. Sabit lamalar gibi kolayca kırılabilir özellikte değildirler. Kendini soğutma özelliği vardır. Kaynaklanan bağlantı uçları pres kaynaklı folyo baralar kolayca kesilebilir, delinebilir ya da freze ile şekillendirilebilir özelliktedir. Isı ile daraltılan makaronlar ile rahatlıkla izole edilebilmektedir. Pres Kaynaklı folyo baralar CU-ETP malzemesinden üretilir.

Pres Kaynaklı Folyo Baralar Kullanım Alanları

Pano bağlantılarında, Hücrelerde,

BUS – BAR Sistemlerinde,
Yüksek Gerilim Yük Ayırıcılarında,
Trafo / Bara – Buşing Bağlantılarında,
Toprak Ayırıcılarında isteğe bağlı Şase Kablosu olarak Yüksek Isı ve Darbeye Maruz Kalan Uygulamalarda,

Yüksek Gerilim Güç Kesicilerinde, Jeneratörlerde,
Kaynak makinelerinde ,

dayanıklı ve sağlam yapılarından dolayı kolaylıkla tercih edilmektedir. Yüksek ısının ve darbeye maruz kalınan yerlerde kullanılabilir. Çok sıcak ya da çok soğuk alanlarda da yine aynı şekilde tercih edilmektedir. Pres kaynak folyo baralarda tıpkı örgülü frexible baralar gibi hem dayanıklı hem de esnektir. Böylece zorlu hava koşullarında, zorlu iklimlerde kolaylıkla kullanılabilir. Pres kaynaklı folyo baraların dirençleri sıfırdır.

Genellikle iletkenlik özellikleri busbarlar ile aynıdır. Herhangi bir değişken özellik göstermezler. Sürtünme durumlarını engellemek amacı ile U ya da S normunda form olarak tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra U şeklinde olan pres kaynaklı folyo baralar iki yönlü hareket etmektedirler. Müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına göre tesislerde özel olarak ürünün tamamı gümüş ya da kalay kaplama ile yapılmaktadır.

Bu bağlamda özellikle belirtilmesi gerekir ki tüm parçalar tamamlandıktan sonra müşterilere teslim edilmesi işlemine geçiş yapılmaktadır. Kontak bölgelerde yine aynı şekilde müşterilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak üretilmektedir. Pres kaynaklı folyo baraların dirençleri ve iletkenleri oldukça dayanıklıdır. Elektriği oldukça iyi iletmeleri ile bilinmektedirler. Bunun yanı sıra özellikle belirtilmesi gerekir ki dayanıklı olmaları esnek olmalarını etkilememektedir. Kolayca şekil alabilir özelliktedir.

Kaynaklanan bağlantı uçları rahatlıkla delinebilir ya da kesilebilir özelliktedir. Kontak bölgeleri ya da kontak noktaları herhangi bir kaynak malzemesi kullanılmadan oluşturulduğu için her bir folyo arasındaki kontak direnç neredeyse sıfır olarak ölçümlenmiştir. Pres kaynaklı folyo baraları sabit lamalar gibi kolayca kırılabilir özellikte olmazlar. Vibrasyonun meydana geldiği alanlarda (kendini soğutma özelliği vardır) bağlantılar oldukça ideal seviyede olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pres kaynaklı folyo baralarının moleküler CU-ETP bağları oldukça kuvvetli olduğundan dolayı elektriği kolayca iletebilir özelliğe sahiptirler. Özel bir kaynak işleminden geçmeden üretimi tamamlanmamış olan pres kaynaklı folyo baralar başta bus-bar sistemleri olmak üzere hücrelerde, jeneratörlerde, pano içi şalter bağlantılarında,makine ve motor ara bağlantılarında da oldukça fazla tercih edilmektedir.

crossmenu
Send Message!
Hello
Armonitel
Hello 👋
Can we help you?